gallery/fdcb07ed-51cb-4447-b729-60b614d79598

Raszuivere brahmakrielen en kuikens

Broedeieren

gallery/fdcb07ed-51cb-4447-b729-60b614d79598

Brahma kriel broedeieren 

U kunt bij mij ook raszuivere broedeieren* kopen.

Prijs normaal 1,25 nu 0.95 per stuk. Verzenden is mogelijk tegen 8,95 verzend- en inpakkosten. Verzenden gebeurt met grootst mogelijke zorg, maar blijft altijd eigen risico. 

Even een bericht via het contactformulier voor interesse. 

Bij Kiphuis bestelde broedeieren worden tot maximaal 14 dagen opgespaard. Broedeieren worden tijdens spaar/bewaarperiode 2x daags gekeerd. Dit zorgt ervoor dat het aankleven van de eierdooier wordt voorkomen en de kwaliteit van het broedei zo hoog mogelijk wordt gehouden.

*Eierafname alleen in kleine getallen mogelijk.

Ik lever NIET aan handelaren. 

gallery/doosjebroedeieren

Verzenden & verpakken

Broedeieren verpakken en verzenden

De broedeieren worden door mij zorgvuldig verpakt (zie foto’s) en met behulp van wc-papier in de eierdoosjes gezet. Vervolgens worden de broedeieren op de punt geplaatst zodat de luchtkamer aan de bovenzijde zit. Op deze manier komt er geen druk op de luchtkamer tijdens het vervoer. Dit is weer gunstig voor de te behouden broedei kwaliteit. Wanneer het eierdoosje vol is wordt deze dichtgeplakt. Hierdoor wordt voorkomen dat de eieren kunnen bewegen.

Daarna gaan de eierdoosjes in een grotere kartonnen doos en worden de eierdoosjes rondom goed opgevuld met schuim, zodat ook deze niet meer kunnen bewegen. Bij eventuele schokken ontstaat hierdoor geen schade aan de broedeieren. Zodra alles goed is opgevuld wordt de doos rondom dichtgeplakt met breekbaar plakband. Het afleveradres wordt als laatste op de bovenzijde geplakt, dit zorgt ervoor dat het pakket juist vervoerd wordt met de broedeieren op de punt.

gallery/broedeierenverpakt

Bij aankomst

 

Broedeieren bij aankomst

Als het pakket op het afleveradres is bezorgd moeten de broedeieren minimaal 24 uur tot rust komen. De eieren kunnen dan gewoon in het eierdoosje op de punt blijven staan op een koele en donkere plaats. Bijvoorbeeld in de trapkast of  de kelder. Na de rustperiode kunnen de broedeieren in de broedmachine of onder een broedse kip. Vanaf dit moment begint het aftellen vanaf 21 dagen.

Broedeieren thuis zelf uitbroeden

Aanbevolen broedtemperatuur is 37,7 graden in combinatie met een luchtvochtigheid van 45%. Vanaf dag 18 stoppen met keren. Vanaf dag 19 de luchtvochtigheid verhogen naar 65-70%. Ook vanaf dag 18 de broedmachine niet meer openen. Broedmachine niet eerder openen dan dat alle kuikens uitgekomen zijn (dag 22). Deze aanbeveling geldt voor geijkte waarden van temperatuur en luchtvochtigheid. Een kwik broedthermometer geeft de juiste waarde aan. Stel uw eventuele digitale uitlezing hierop af.

 

gallery/hygrometer